Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Прва места на међународном такмичењу “Национална еколошка олимпијада 2021” у рукама наших ученица

У времену када смо сви  због корона вируса били принуђени да променимо свој начин школовања, али и живота уопште, наши ученици су остали доследни себи.

Жеља за знањем, напредовањем и доказивањем код наших ученика је остала доминантна.

Ученице другог разреда наше школе Милица Кесер, Дарија Белановић, Јелена ван дер Зијден и Мара Дамјановић, упркос  комбинованој настави, коју  успешно савлађују, успеле су да нађу време за такмичења.

Њихов највећи успех , као круна свих такмичења, било је међународно такмичење  “Национална еколошка олимпијада-НЕО 2021” .

Ово такмичење организују Центар за развој креативности Цезар и Регионални центар за таленте Бор. После  успешно савладаних свих нивоа такмичења, на којима су сваки пут освајале  прва места,  добиле су могућност да се такмиче и на међународном такмичењу. Међународни ниво је одржан 5. јуна 2021. године. На овом такмичењу Милица Кесер  је освојила прво место, а Дарија Белановић, Јелена ван дер Зијден и Мара Дамјановић друго место.

Иначе, еколошка такмичења и високи пласмани нису новост за наше ученице. Милица Кесер и Дарија Белановић годинама уназад  учествују  у многим еколошким акцијама и такмичењима. Прошле године су такође на овом престжном такмичењу  на републичком нивоу освојиле прва места. Теме које се тичу  одрживог развоја животне средине, рециклаже и управљања отпадом за њих  су добро познат  и испитан терен. Иако се годинама баве овом проблематиком, оне сваке године нешто ново науче и на тај начин усавршавају себе на овом пољу.

Надамо се да ће наше ученице Милица Кесер, Дарија Белановић, Јелена ван дер Зијден и Мара Дамјановић  наставити да се баве екологијом, да ће  ширити  стечена знања на своје вршњаке и да ће успети да пробуде еколошку свест  код ученика, али и код одраслих!

 Општина Стара Пазова последњег августовског дана сакупила је најбоље ученике и професоре  наше општине и наградила их је. Поносно на бину су изашле  да примиле своје заслужене награде наше ученице и њихова професорица.

Надамо се да ће оне и убудуће бити амбасадори наше школе и да ће и у  наредним годинама на овакав диван начин представљати нашу школу како у Пазови, Војводини, Србији тако и на свим међународним такмичењима.

Професор Љибуша Симендић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук