Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Климатон за младе иноваторе

Климатон за младе иноваторе са мотом ,,Како би изгледао твој град да имаш супермоћи градоначелника?“ је окупио 55 ученика, будућих зелених иноватора, који су у 12 тимова радили на решавању стварних проблема изазваних загађењем животне средине и климатским променама у свом граду, улици или школи. Климатон је одржан 25.децембра 2020.године од 09:00-17:00.

Ученице IIIa одељења: Софија Родић, Неда Ћетојевић и Софија Бурсаћ су представљале нашу Гимназију на овом занимљивом хакатону.

Организиране у тим Green Planet Chasers, са пројектом за озелењавање општине Стара Пазова и ревитализацију ,,Титовог парка“ у Старим Бановцима, ове сјајне девојке су постигле завидан успех. Нашле су се међу победницима овог такмичења у категорији друштвено-корисних пројеката и освојиле вредне награде. Овај едукативни програм је финансијски подржан од стране Министарства заштите животне средине, Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и EIT Climate KIC.

Хаб за климатске иновације, планира да и у наредној 2021.години настави реализацију пројеката и повећа број ученика, у циљу даљег подстицања климатске акције и активног приступа решавању проблема у животној средини.

Наши CHASERS -и ће сигурно наћи своје место у оваквим пројектима који негују проактиван мултидисциплинарни приступ, заснован на акционим деловању и учењу кроз изазове.

Честитамо Green Planet Chasers, будућност је у Вашим рукама!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук