Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Такмичење ИЗАЗОВ – Специјал

Ова година, толико специфична по свему, заокружена је посебним догађајима у организацији ДМуС-а, а то је такмичење из области екологије и заштите животне средине.
ИЗАЗОВ Специјал је био једнодневни онлајн догађај који је комбиновао тренинг и такмичење из области екологије за 36 тимова из читаве земаље. Сам догађај је био организован 18.децембра, од 9 -18 сати. Циљ овог тренинга – такмичења је био проширивање знања и развијање свести о климатским променама уз коришћењем сета нових алата за решење проблема (изазова).

У оквиру програма Млади иноватори, средњошколци из читаве Србије су радили анализу еколошких проблема својих локалних заједница и на креативан начин развијали вештине за зеленији стил живота.

Нашу школу су представљале ученице IIIа одељења: Софија Родић, Неда Ћетојевић и Софија Бурсаћ. Веома лепо су се снашле у изазову и крајем дана се нашле у финалу међу 15 најбољих тимова. Ове храбре девојке су идентификовале еколошки проблем у нашој општини, истраживале и радиле на решењу изазова. Посебно радује чињеница, што је постојала отворена сарадња наших девојака са стручним сарадницима Милошем Дошеном и Ђорђем Самарџијом као и одлична одбрана изазова која је ишла ,, уживо “ на YouTube каналу пред стручним жиријем.

Честитамо нашим девојкама – предузетницама и радујемо се њиховом активизму у области заштите животне средине.

Видимо се у неком новом изазову девојке!

Тим за развој међупредметних компетенција и предузетништва

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Скорашњи коментари

    Фејсбук