Blog

Писмо педагога за ученике

codeweek
vesti

Писмо педагога за ученике

Драги ученици,

            Последњих недеља смо сви изложени специфичним околностима и пред свима  нама су разноврсни изазови. Похађање наставе на даљину, већ недељама уназад, постало је реалност широм планете. Замена учионица и ђачких клупа виртуелним учионицама и одржавање наставе путем онлајн платформи представља промену и новину како за вас – ученике, тако и за наставнике, али и за родитеље.

            Верујем да сте већ прихватили овакав вид наставе и да сте задовољни. И професори и ви се заједно трудите да савладате градиво, да научите нешто ново, да обновите стара знања. Човек целога живота учи и зато је важно да сваки дан радите на себи. Пратите наставне садржаје које емитује РТС Планета, читајте материјале које вам шаљу професори, радите домаће задатке, читајте књиге…

            Како бисте олакшали и себи и својим укућанима, најбоље би било да направите дневни план активности. Испланирајте када ћете учити, када ћете вежбати, када ћете имати слободно време… Потрудите се да у исто време одлазите на спавање, у исто време устајете, да имате дневну рутину која се односи на оброке, добро је да су оброци у исто време и да је породица на окупу када је то могуће.

            Слободно време такође треба квалитетно да проводите. Откривањем нових активности, мозак лучи хормон који подстиче срећу и пуни човека позитивном енергијом. Пронађите нешто ново чиме ћете окупирати пажњу, а истовремено учинити да се осећате срећније и испуњеније. Књиге, филмови, хоби, друштвене игре, креативни радови, плес, јога, вежбе – само су неки од предлога за слободно време. Вратите се стварима које волите и које вас умирују. Направите листе песама, филмова, слика, књига, стрипова, позоришних представа, концерата које морате видети, чути, прочитати, осетити, доживети… Следите своје жеље… Превазиђите себе и научите нешто ново што вас је одувек интересовало. Можете научити или усавршити свирање неког инструмента, можете ући у чудесни свет кулинарства, све креативне идеје следите и остварите, сликајте, скицирајте, пишите песме, приче, дневник, правите костиме, шминкајте, певајте, рецитујте… Сада имате бесконачни простор на интернету где можете то и поделити ако желите.

            „Ако си уживао у потрошеном времену, онда то време није узалуд потрошено.“

            Верујем, такође, да сте сви помало забринути како ћете савладати градиво, колико ћете стећи знања и како ће се школска година завршити. За све информације које вам можемо пружити, асистенцију, појашњења и подршку педагог вам увек стоји на располагању. Уколико имате неких дилема или проблема, обратите се педагогу, без обзира на то што сада нема директног контакта са ученицима.

Препорука како да проведете слободно време код куће:

http://stapgim.edu.rs/sajt/gimnazija-novi-n/wp-content/uploads/2020/04/Ostani-kod-kuce-linkovi.pdf

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare