Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ – ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ

Најбоља припрема за ученике који желе да оснивају ученичке компаније је такмичење Пословни изазов. Ово једнодневно такмичење пружа прилику ученицима да развију самопоуздање, способност критичког размишљања и тимског рада, као и да овладају комуникацијским вештинама.
Сваке школске године, организација Достигнућа младих реализује четири регионална, једно национално, као и међународно такмичење за средњошколце западног Балкана.
На почетку такмичења, тимови састављени од ученика из различитих школа осмишљавају решење проблема који им је постављен и уз помоћ пословних волонтера креирају бизнис планове које на крају дана презентују члановима жирија и публици.


Ове године је тема такмичења била безбедност у саобраћају. Идеја о изради апликације која повећава безбедност путничког саобраћаја освојила је прво место на овом такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама Пословни изазов, одржаном 11.децембра у Новом Саду. Такмичење је окупило 120 ученика из Војводине, а наше представнице су биле Дарија Ђурђевић и Јелена Ерак из IVб одељења. У динамичној атмосфери, пуној изазова, наше гимназијалке су показале своје предузетничке вештине и наговестиле да ће бити успешне предузетнице.
Честитамо Јелени и Дарији!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук