Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

КОНФЕРЕНЦИЈА „ КВАЛИТЕТНЕ РАДНЕ ПРАКСЕ У ЕРИ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ“

У Београду је одржана једнодневна конеференција „Квалитетне радне праксе у ери дигитализације“.

Ово је завршна конференција међунаородног пројекта (Виртуелне праксе у области стручног образовања и обуке VEVET). Пројекат је  кроз партнерску сарадњу институција из Бугарске, Италије, Белгије и Србије стварао оквире за виртуелне праксе намењене ученицима средњих школа.

Конференцију је отворила Биљана Марић, саветник Министра просвете, науке и технолошког развоја, задужена за дигитализацију у просвети и науци. Скупу се обратио и Вукашин Гроздић, саветник у кабинету Ане Брнабић, премијерке Владе Републике Србије.

Учесници Конференције су саопштили  информације о предностима виртуелне праксе, методама који се користе за комбиновање ове врсте практичне обуке са непосродном праксом,  о бенефитима за ученике којима је то једини начин да се директно упознају са светом рада… Предочена су искуства виртуелних пракси које су реализоване  у  Србији, Белгији и Италији.

Преко 130 професора из целе Србије је присуствовало Конференцији.

Гимназија „Бранко Радичевић“ је имала свог представника на овом стручном скупу, то је Људмила Ракочевић, професор филозофије, координатор Тима за каријерно вођење и саветовање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук