Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Предавање о Војсци Србије

Министарство одбране обратило се Министарству просвете, науке и технолошког развоја са Иницијативом за увођење садржаја обуке у школски систем Републике Србије.  У нашој школи је поводом ове иницијативе одржано предавање ученицима завршних разреда  да стекну основна знања о систему одбране земље, правима и обавезама, као и развијање свести о потреби одбране земље и значају неговања патриотских осећања.

На овом предавању, матуранти су сазнали каква је улога и који су то задаци Војске Србије у систему безбедности и одбрани Републике Србије, као и о војној, радној и материјалној обавези у Републици Србији. Ученици су обавештени како се постаје професионални војник и официр Војске Србије. Проширили су своја знања облицима неоружаног отпора, бојним отровима, биолошким и запаљивим средствима. Ученици су информисани о служби осматрања и обавештавања, као и о цивилној заштити.

   

Професор српског језика и књижевности Дијана Драгин и професор верске наставе Илија Алексић били су предавачи уз подршку представника Министарства одбране. Предавање је одржано у Белој згради 13.03.2019.г.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук