Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ПРЕДУЗЕТНИЧКО УЧЕЊЕ И УЧЕНИЧКЕ ЗАДРУГЕ

На Сајму образовања „Путокази“  у Новом Саду (07.03.-08.03.2019.)  одржана  је трибина са темом предузетништво и оснивање ученичких задруга.

 

На трибини су говориле представнице Министартва просвете, науке и технолошког развоја: Габријела Грујић, помоћница министра просвете  за дуално образовање и васпитање,  Весна Недељковић, помоћница министра за предшколско и основно образовање и  Гордана Степић саветница за финансијску писменост и предузетништво. О оснивању ученичких задруга, повезивању школе са привредом, о развијању предузетничких компетенција кроз непосредни рад говорила је и Мирјана Ковачевић из Привредне коморе Србије.

 

Представљен је недавно усвојен Правилник о оснивању ученичких задруга. Сви учесници су истакли значај предузетничког образовања и васпитања.

 

Наша школа се низом активности труди да кроз сарадњу са пословним сектором у локалној и широј заједници, омогући ђацима да своја знања и вештине проверавају, негују и развијају на овај начин, у свету рада.

 

Трибини су присуствовале, чланице Тима за развој међупредметних компетенција и предузетништва Весна Смуђа, професор рачунарства и информатике и Људмила Ракочевић, професор филозофије.

Тим за развој међупредметних компетенција и предузетништва

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук