Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ЛОРА МЕРШАК (2А) И СЕРГЕЈ САВИЋ (4А) У ВИШЕДНЕВНОЈ ПОСЕТИ КРФУ

Ученици наше Гимназије Лора Мершак (2а) и Сергеј Савић (4а) су боравили на Крфу. Повод је дан Крфско-српског пријатељства.  Млади из Србије су учествовалу у програмима кроз које су промовисали пријатељство два нарадо, Грка и Срба.  Међу њима и два наша гимназијалца.

Они су на позив часописа „Светосавско звонце“ а у оквиру пројекта „Стопама наших предака“ позвани да на Крфу проведу неколико дана. Боравили су на овом грчком острву и раније, награђени за успехе у основној школи.

Сада као гимназијалци, са вршњацима из Београда и још неких места Србије. Лора је рецитовала и певала, Сергеј је као члан глумачке екипе  учествовао у представама.

 

Неколико дана боравка на Крфу су провели у свечарској атмосфери, а у богатом програму који су сами припремали и изводили све је било у знаку неговања традиције пријатељства  два народа.

Обишли су у многа знаменита места: Агиос, Матеос, Луку Гулију, Като Каракиан, Српску кућу…

Неколико дана на Крфу (од 13. до 16 фебруара) Лора и Сергеј ће памтити дуго. По дивном дружењу, знаменитостима које су обишли, програму којсе су припремили и изводили. Поносни на своје претке и решени да успомене на њихово херојство негују на најбољи начин Лора и Сегеј су на Крфу достојно представили своју школу и своју земљу Србију.

Честитамо им на томе!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук