Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БЕЗБЕДНОГ ИНТЕРНЕТА

Међународни дан безбедног интернета обележен је у уторак 5. фебруара 2019. године широм света  под слоганом „Заједно за бољи интернет“.

 

Циљ ове међународне акције је да се промовише безбедна, одговорна и позитивна употреба дигиталних технологија за децу и младе.

 

Наша школа се и ове године придружила овом догађају.

  

Ученици 4д Милица Баришић и Радован Суботић су направили пано са правилима за сигурну употребу интернета као и безбедносним саветима.

Ученици одељења 1ц и 1д  су креирали флајере „Дан  безбедног интернета 2019“.  Најпре су на интернету проналазили пригодне фотографије и текстове о  бројним опасностима које вребају на интернету као и правилима и саветима за безбедно претраживање интернета. Приликом израде флајера су искористили знање и вештине рада у програму за обраду текста. Било је потребно применити команде програма Word које су научили на претходним часовима. Најуспешнији радови су одштампани и приказани на табли у кабинету рачунарства и информатике. Њихов садржај је био занимљив, давали су корисне информације читаоцима, били су креативни и допадљиви а тест је био јасан и видљив.

 

Ово је била прилика да још једном подсетимо наше ученике да брину о својој безбедности при употреби интернета.

Интернет није лош, али је алатка која је онаква каквом је корисник учини.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук