Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

УЧЕНИЦИ И ПРОФЕСОРИ НА 63. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ КЊИГА

Међународни београдски сајам књига једна је од најстаријих и најважнијих књижевних манифестација у региону, која се бави промоцијом књижевног стваралаштва и образовања и сваке године угости најзначајније домаће и бројне иностране писце и издаваче. Српски песник и академик Матија Бећковић и историчар и писац Абдулах Бусуф, у име почасног госта Марока свечано је отворио ову манифестацију. Организован је и богат пратећи програм: промоције, предавања, конференције, округли столови и трибине, радионице, дружење с писцима. Сајам књига је јединствена прилика и да љубитељи писане речи на једном месту пронађу и, уз специјалне сајамске попусте, купе књиге које их занимају.

 

          

              Ту највећу културну манифестацију у овом делу Европе, која се одвија под слоганом „Радост читања“, наши ученици су посетили у четвртак 25. октобра. Школски дан је традиционално посвећен дружењу с писцима, као и уручивању Сајамских награда. Награда за Издавача године додељена је издавачким кућама Прометеј из Новог Сада и Службени гласник из Београда. Награда за Издавачки подухват године припала је књизи „Црњански – биографија једног осећања“, аутора Мила Ломпара, у издању Издавачког предузећа Православна реч из Новог Сада. Награда Дечја књига године припала је књизи „Господар солитера и друга чуда“ аутора Миладина Ћулафића, у издању Српске књижевне задруге.

 

            На Сајам књига ученике су водиле професорке српског језика и књижевност Дуња Гајин, Сандра Дроњак, Дијана Драгин, Мирјана Пешић, као и педагог и библиотекар школе, Снежана Инђић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Скорашњи коментари

    Архиве

    Фејсбук