Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ У ШКОЛСКОЈ 2017/2018. години

       Гимназија “Бранко Радичевић“ је на седници наставничког већа, одржаној 14.06.2018. године донела одлуку да се у школској 2017/2018. години за Ђака генерације прогласе ученици 4д одељења  ИГОР МИРОСАВЉЕВИЋ  и ДЕЈАН СТАНЧЕВИЋ

 

         Одлука је донета на основу Извештаја комисије за избор ђака генерације. Оба ученика имају по 777 бодова и по први пут у историји Гимназије два ученика су ђаци генерације.

 

          У питању су два врсна ученика широког дијапазона интересовања, изузетне мотивисаности за исказивањем мотива постигнућа, престижа и остваривањем највиших нивоа аспирације. То су показали кроз своје четворогодишње школовање учешћем на разним такмичењима: Мислиша, Дабар, квиз-Колико се познајемо, Фимек-1 место, награда пут у Париз, учешће у истраживачкој станици Петница, писање самосталних публикованих научних радова итд.

 

          Сваки од њих сходно својим афинитетима су освајали прва и друга места на републичким такмичењима, Игор први из српског језика и историје, Дејан први из физике, учешће на физичкој олимпијади, учешће на олимпијади из астрономије у Индији и на Тајланду, обојица су корисници Доситејеве стипендије.

 

          Сви ови успеси нису их спречили да се баве и ван наставним активностима, увек спремни да помогну другарима из одељења због чега су били омиљени у одељењу.

 

          Гимназија може да се поноси њима, јер су је презентовали на најбољи могући начин, а професори који су им предавали могу бити поносни што су допринели њиховом интелектуалном сазревању.

 

         Честитке  Дејану и Игору са жељом за још успешнијим резултатима кроз даље школовање.

                                                                                   

 

                                                                                              Одељењски старешина 4д

                                                                                                           Снежана Вујачић 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук