Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

МУЗЕЈ ИЛУЗИЈА

Београд је недавно добио  један нови музеј – Музеј илузија. 

Мноштво експоната кроз које посетиоци истражују своју перцепцију и простор су изазов и за сваког. Где је граница очигледног а где почиње илузија, како усмеравати пажњу, однос слике и утиска… питања која су многе привукла да уђу у овај Музеј.

Међу њима су и ђаци  гимназије „Бранко Радичевић“. Пред сам крај наставне године ученици првог разреда наше Гимназије су посетили Музеј илузија.

Водила их је младалачка радозналост кроз  све необичне облике, експонате који се не  посматрају  већ у којима се борави. Истраживали су простор какав јесте и какав се чини, искушавали своје утиске, и наравно фотографисали се…

Било је ово занимљиво дружење у једном необичном простору кроз које су упознали пропроције, преламање светлости… Научили су  да  оно што је очигледно може бити варка, и направили мноштво  занимљивих и атрактивних фотографија које ће дуго анализирати…

Логичке и визуелне игре у Музеју илузија су пробудиле код ђака радозналост и знатижељу.  Ово је било уживање за наше гимназијалце, дуго ће памтити овај дан.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Скорашњи коментари

    Архиве

    Фејсбук