Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ТИМ БЕОГРАДСКЕ ОТВОРЕНЕ ШКОЛЕ У НАШОЈ ГИМНАЗИЈИ ПРЕДСТАВИО УЧЕНИЦИМА АКТУЕЛНЕ ТЕМЕ ИЗ КАРИЈЕРНОГ ВОЂЕЊА И САВЕТОВАЊА

У уторак 22. маја 2018. године у нашој школи је организован низ радионица и презентација из области каријенрог вођења и саветовања.

На предлог Београдске отворене школе са којом наша гимназија има успешну сарадњу уприличен је овај догађај.

Осмочлани БОШ тим је осмислио низ радионица и презентација специјално  за наше гимназијалце.

 

 

Узели су у обзир специфичност средине и  широка интересовања наших ђака, с обзиром да смо ми гимназија општег смера. Вештине будућности, неформално образовање, важност активације током студија, Болоњска декларација, предиспитне обавезе/испити, ЕЦТС поени, живот у великом граду и шта он са собом носи, алтернативе, каријерне дилеме су теме којима су се бавили наши гости из БОШ-а. Гостујући предавачи, актуелне теме и занимљиве радионице и презентације су окупиле велики број ученика наше Гимназије. Било их је преко 60 а њихови  утисци  су изванредни.

 

Захваљујући БОШ-овим предвачима гимназијалци су се оснажили, и ово драгоцено искуство им је донело много информација о темама које их највише занимају  а везане су за наставак школовања и  избор будућег занимања. Своје планове и амбиције, али и  каријерне и образовне дилеме и страхове су поделили са овим младим и образованим људима који су их компетентно и  убедљиво усмеравали, нашим драгим сарадницима, гостима из Београдске отворене школе.

 

Захваљујемо се БОШ тиму који је уприличио, осмислио и релаизовао овај једнодневни програм за наше ђаке.  То су Данијела Грубинић, Јована Богосављевић, Милица Несторовић, Кристина Калајџић, Марина Катић, Мијат Барјактаревић и Божидар Димић.

Тим за каријерно вођење и саветовање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук