Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

РАДИОНИЦА ЗА ПРОФЕСОРЕ У ОКВИРУ „НЕДЕЉЕ ДИГИТАЛНИХ ВЕШТИНА 2018.“

У четвртак 22. марта 2018.  године одржана је радионица „КРЕИРАЊЕ КВИЗОВА ЗА ПРОВЕРУ ЗНАЊА У ПРОГРАМУ KAHOOT“  за професоре гимназије „Бранко Радичевић“  из Старе Пазове.  Радионица је реализована је у кабинету рачунарства и информатике.

Циљ радионице је био упознавање професора са програмом Kahoot, намењеном за израду онлајн квизова за проверу знања. Квизови се могу реализовати на стоним рачунарима, таблетима или мобилним телефонима.

У првом делу обуке наставници су били у улози ученика и на својим рачунарима или мобилним телефонима  одиграли квиз. Питања на квизу су била из неколико области – уметност, биологија, информатика, филозофија, латински језик… У наставку учесници радионице су научили да креирају свој квиз, омогуће другим наставницима да га користе, да пронађу квизове других наставника и прилагоде их својим поттребама.

У радионици је учествовало дванаест  професора из  наше школе – Ана Хриц, Јелена Марковић, Ирена Кузмановић, Људмила Ракочевић , Јана Валент, Оља Грбић, Тамара Ковачевић,Тамара Миљанић, Дијана Драгин,  Јасна Опачић, Весна Смуђа, Душанка Галечић и педагог Снежана Инђић.

Питања за квиз опште културе осмислиле су професорке Јелена Марковић, Људмила Ракочевић, Тамара Ковачевић, Дијана Драгин и Душанка Галечић.

Радионицу је реализовала професорка рачунарства и информатике Душанка Галечић уз техничку помоћ колегинице Весне Смуђа.

Наша Гимназија  већ пет година учествује у европској дигиталној кампањи „Недеља дигиталних вештина“ (ALL DIGITAL Week), која има за циљ  оснаживања грађана у коришћењу информационо-комуникационих технологија. Радионица за професоре је једна од активности које су у нашој школи припремљене и реализоване у периоду од 19. до 25. марта 2018. године, у оквиру кампање која је спроведена је у 25 европских земаља. Од организатора кампање, АLL DIGITAL, стигла је захвалница нашој Гимназији, као једном од 1245 европских партнера.

Надамо се да ће наши наставници стечене вештине употребити приликом проверавања знања својих ученика, учинити часове у нашој школи  занимљивијим и да ће показати ђацима да се дигиталне технологије, осим у забави и дружењу са вршњацима, могу употребити и у стицању нових сазнања и вештина.

Душанка Галечић, професорка рачунарства и информатике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук