Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ИВАН МЕШТРОВИЋ ОСВОЈИО ТРЕЋЕ МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ РАЧУНАРСКЕ И ИНФОРМАТИЧКЕ ПИСМЕНОСТИ „ДАБАР“

Републички ниво Међународног такмичења из информатичке и рачунарске писмености „Дабар 2018“ одржан је 17. марта 2018. године истовремено у Београду, Новом Саду, Нишу и Крушевцу. И ове године домаћин нашим ђацима и професоркама рачунарства и информатике била је Електротехничка школа „Михајло Пупин“ из Новог Сада. На државном нивоу такмичења „Дабар“ наша Гимназија је имала 6 представника, по три у категоријама Дабар и Старији дабар.

 

У категорији Дабар, у којој се такмиче ученици првог и другог разреда средње школе, такмичили су се: Сара Сладаковић (1ц), Марко Арсенијевић (2а) и Милица Лађевић (2д).

У овој категорији било је 67 такмичара из целе Србије.

У категорији Старији Дабар, такмичило се 36 ученика трећег и четвртог разреда средње школе, а нашу школу су предтављали:  Милица Николић (3б), Иван Мештровић (3б) и Душан Грозданић (4ц).

 

Такмичари су имали 40 минута да реше дванаест логичких задатака различите тежине. Два задатка су била лака, четири средње тежине, а тешких задатака је било шест. Погрешно решени задаци су доносили негативне бодове.

Сви учесници  државног нивоа такмичења „Дабар“ су добили ПОХВАЛУ.

На овом такмичењу Иван Мештровић и Милица Николић су остварили изузетан успех.

Иван је освојио ТРЕЋЕ место, а Милица ЧЕТРВТО.

 

Док су ученици решавали логичке задатке,  за њихове менторе домаћин такмичења је организовао презентацију уџбеника „Информатика и рачунарство 5“ издавачке куће БИГЗ. Уџбеник је представила Зорица Прокопић, један од његових аутора. Јовица Јовичић, менаџер издавачке куће БИГЗ, је наставнике упознао са Школским порталом, који ученицима и наставницима нуди дигиталне уџбенике. За наставнике су креирали и дигиталне приручнике, као помоћ у  припреми и извођењу наставе. Е-уџбеници се могу користити на рачунару, таблету или паметном телефону.

ЧЕСТИТАМО СВИМ УЧЕНИЦИМА КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ НА ОВОМ ТАКМИЧЕЊУ А ПОСЕБНО ИВАНУ И МИЛИЦИ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук