Blog

НЕВЕНА, ИГОР И ДЕЈАН ПРВИ У ФИНАЛУ КВИЗА „ФИМЕК НАГРАЂУЈЕ ЗНАЊЕ – ТРАДИЦИОНАЛНО“

IMG-20180215-WA0000
vesti Историја

НЕВЕНА, ИГОР И ДЕЈАН ПРВИ У ФИНАЛУ КВИЗА „ФИМЕК НАГРАЂУЈЕ ЗНАЊЕ – ТРАДИЦИОНАЛНО“

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“0″ images=“13131,13132,13133,13134,13135,13136,13137,13138,13139,13140,13141,13142″ img_size=“large“][/vc_column][/vc_row]

 

На Факултету за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду 13.02.2018. године, одржано је финале такмичења „Фимек награђује знање традиционално“. У такмичењу су учествовали матуранти из средњих школа Војводине. Од пријављених 45 школа из 21 града у финале су се пласирале четири: Гимназија „20. октобар“ из Бачке Паланке, Техничка чкола „9. мај“ из Бачке Паланке, Средња економска школа из Сомбора и наша Гимназија „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове.

 

Нашу школу су на овом такмичењу представљали матуранти: Невена Бурсаћ, Игор Миросављевић и Дејан Станчевић.

 

Финалисте и њихове навијаче поздравио је професор др Драган Солеша, декан Факултета за економију и инжењерски менаџмент, нагласивши да Фимек организовањем овог такмичења жели да мотивише младе да улажу у своје образовање и да матуранте награди за показано знање.

 

Матуранти су се и у финалу, као и у претходним круговима такмичења, надметали одговарајући на питања из опште културе и информисаности. Невена, Игор и Дејан су и овог пута дали највише тачних одговора, показали висок степен знања из књижевности, историје, психологије, биологије, географије, економије, права и освојили највећи број бодова. У последњем кругу такмичења су матуранти добили и додатне задатке. Прво је др Здравко Живковић финалистима задао да реше мозгалицу „Дорис“, чији је творац, а у другом задатку су матуранти требали да покажу своје предузетничке вештине решавајући пословни проблем који им је задао др Александар Пајић, помоћник министра просвете. Успешно решивши и ова два задатка НЕВЕНА, ИГОР И ДЕЈАН СУ ОСВОЈИЛИ ПРВО ПЕСТО У ФИНАЛУ ОВОГ ТАКМИЧЕЊА.

 

За све финалисте факултет je спремио бројне награде а наши матуранту су као првопласирани добили путовање у неку од европскух престоница по избору, стипендију за све четири године студија на Факултету за економинју и инжењерски менаџмент или на Правном факултету за привреду и правосуђе. Невена, Игор и Дејан су такође добили уникатни трофеј, ваучер за 50%  попуста на услуге 3Д штампања или скенирања у 3Д Принт Студију, едицију „Популарна лингвистика“ од издавачке куће „Прометеј“ и ваучер за „Escape room“.

 

     Подршку нашим такмичарима и овог пута пружили су матуранти наше школе и професори Дејан Дабић и Ана Шипицки.

ЧЕСТИТАМО НЕВЕНИ, ИГОРУ И ДЕЈАНУ НА ВЕЛИКОМ УСПЕХУ!!!               

            ВЕОМА СМО ПОНОСНИ НА ЊИХ ШТО СУ НА ОВАКАВ НАЧИН ПРЕДСТАВИЛИ НАШУ ШКОЛУ!

   

     Целокупан доживљај употпунио је и обилазак Петроварадинске тврђаве. Пре одржавања такмичења за такмичаре, њихове навијаче и професоре органозована је посета Музеју града Новог Сада на Петроварадинског тврђави и обилазак великог ратног бунара и подземних војних галерија које се налазе испод тврђеве. Имали смо прилику да прошетамо војним тунелима у дужини од 800 метара и чујемо занимљиву причу о градњи  Петроварадинске тврђаве  – „Гибралтара на Дунаву“ како су је Аустријанци називали.       

 

Овде можете погледати два TV прилога о квизу:

 

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare