Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ДРЖАВНИ СЕМИНАР ДРУШТВА МАТЕМАТИЧАРА СРБИЈЕ

Овогодишњи  зимски Државни семинар Друштва математичара Србије одржан је у  суботу 10. и недељу 11. фебруара 2018. године у Београду.

 

Свечани, пленарни део семинара био је посвећен обележавању 70 година Друштва математичара Србије и реализован  је у Југословенском драмском позоришту у Београду.

 

У музичком делу програма учествовала је Даница Крстић, која је отпевала неколико изворних песама. Присутним наставницима математике и информатике обратили су се Срђан Огњановић, директор математичке гимназије у Београду и Војислав Андрић, садашњи председник Друштва математичара Србије.

 

Војислав Андрић је представио монографију, која је припремљена поводом 70 година рада Друштва математичара Србије. У монографији су представљени седамдесетогодишњи рад, активности и успеси Друштва које је основано далеке 1948. као удружење математичара, физичара и астронома. Бившим председницима Друштва додељене су плакете за допринос  у раду, а донатори Друштва су добили захвалнице. Пленарни део завршен је веома занимљивим предавањем проф. др Милана Бабића о будућности математике. Он је на основу садашњег стања дао прогнозу које области математике ће се интензивније развијати и да ли ће се можда појавити и неке нове.

 

Радни део семинара је реализован у суботу поподне и недељу на Економском факултету у Београду. Учесници су били распоређени по мањима групама и слушали предавања или учествовали у радионицама у оквиру тема за које су се пријавили.

 

Семинар је био прилика да разменимо искуства са колегама, стекнемо нова знања и добијемо идеје за креативније часове примењујући савремене методе рада и нове технологије.

 

Из наше школе семинару су присуствовале Јасна Опачић, професорка математике и професорке рачунарства и информатике Весна Смуђа и Душанка Галечић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук