Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

How often do you use “англосрпски”?

У среду 06.12.2017.године ученици I-ц, II-б и IV-ц су  на часовима енглеског језика слушали гостујућег предавача са Универзитета Сингидунум. Овај универзитет од скоро има у понуди и студије енглеског језика, па је у оквиру промоције ових студија, професор енглеског језика Павле Павловић одржао занимљиво прeдавање  „Anglosrpski Serblish”.

 

      Предавање  је имало за тему велику употребу енглеских речи међу младима, нарочито када се ради о употреби интернета. И поред неопходности употребе енглеског језика, као водећег средства глобалне комуникације у данашњем свету, професор је на примеру популарних друштвених мрежа подстакао ученике да се запитају да ли се баш увек морају користити англицизми и на који начин бисмо их, тамо где је то могуће, заменили српским речима. Развила се занимљива дискусија и  ученици су језик који уче у школи, а којем су изложени и посредством свих медија, сагледали из новог угла. Постали су свеснији колику примену енглески има у њиховом свакодневном животу, али да се при томе не сме занемарити ни угрозити матерњи језик.

 

    Ученици су радо учествовали у овој размени идеја, били активни и заинтересовани, тако да се и ми професори радујемо поновној сарадњи и са другим колегама англистима.

 

                                    Гордана Бабић и Бранка Нишевић, професори енглеског језика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук