Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

СЕДАМ НАШИХ ЂАКА СЕ ПЛАСИРАЛО НА ДРЖАВНИ НИВО ТАКМИЧЕЊА „ДАБАР“

У периоду од 20. до 24. новембра 2017.  године  је у гимназији „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове одржан школски ниво међународног такмичења из  рачунарске и информатичке писмености „ДАБАР.  Ове године је занимљиве логичке задатке решавало  42539 ученика из Србије, а међу њима је  118 наших ученика.  Циљеви  овог такмичења су да се код ученика повећа интересовање за рачунарство и информатику и развију вештине логичког решавања проблема и алгоритамског начина размишљања.

 

Наши ђаци су се и ове године такмичили  у две категорије„Дабар“ и  „Старији дабар“. Категорија „Дабар“  је за ученике првог и другог разреда, а „Старији дабар“  за ученике трећег и четвртог разреда средње школе.

 

У категорији Дабар је из Србије  учетвовало 6585 ученика међу којима је и 85 наших ђака. У другој категорији  „Старији дабар“ такмичило се  3762 ученика средњих школа и гимназија Србије,  а наша школа је у овој категорији имала 32 такмичара.

На државни ниво такмичења пласирало се 84 ученика из млађе и само 34 из старије категорије. Ове године конкуренција је била веома јака. Велики број наших ученика је успешно решио задатке (са само једном грешком), али је за пролазак на следећи ниво такмичења било  потребно тачно урадити свих дванаест логичких задатака.

 

 

На републичко такмичење, које ће бити одржано у фебруару 2018. године, пласирало се 118 средњошколаца из Србије. Међу пласираним је и седам ученика из наше Гимназије. Они су успели да тачно реше све постављене задатке.

У категорији „Дабар“ на републичко такмичење су се пласирали:

  •  САРА СЛАДАКОВИЋ – 1Ц
  • МАЈА ПОПОВИЋ – 1Ц
  • МАРКО АРСЕНИЈЕВИЋ – 2А
  • МИЛИЦА ЛАЂЕВИЋ – 2Д

 

У категорији „Старији дабар“ на републичко такмичење су се пласирали:

  • ИВАН МЕШТРОВИЋ – 3Б
  • МИЛИЦА НИКОЛИЋ – 3Б
  • ДУШАН ГРОЗДАНИЋ – 4Ц

 

ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ СВИМ УЧЕНИЦИМА КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ НА ОВОМ ТАКМИЧЕЊУ!

УЧЕНИЦИМА КОЈИ СУ СЕ ПЛАСИРАЛИ НА ДРЖАВНИ  НИВО ТАКМИЧЕЊА ЧЕСТИТАМО И ЖЕЛИМО ПУНО УСПЕХА!

 

 Душанка Галечић, професорка рачунарства и информатике

 Весна Смуђа, професорка рачунарства и информатике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук