Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

УЧЕШЋЕ ГИМНАЗИЈЕ НА НАЦИОНАЛНОЈ ГОДИШЊОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О КАРИЈЕРНОМ ВОЂЕЊУ И САВЕТОВАЊУ

У организацији Београдске отворене школе уз финансијску подршку Фондације Солидар Суис у Београду је 24. новембра 2017. године одржана  „Национална конференција о каријерном вођењу и саветовању 2017“.  Испред наше школе овом догађају су присуствовале Ирена Кузмановић и Весна Смуђа, чланице тима за КВиС.

 

Конференцију су отворили Весна Ђукић испред Београдске отворене школе, др.Габриела Грујић Гарић испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Никола Микашиновић испред Фондације Солидар Суис.

Прва пленарна сесија била је посвећена примерима добре праксе каријерног вођења и саветовања у средњим школама.  У овом делу су представници тимова који су на Сајму школских тимова за КВиС освојили прва три места представили свој рад. Наша школа је на сајму освојила друго место па је Весна Смуђа представила најзначајније активности тима у претходној школској години.

У другој пленарној сесији са темом „Каријерно вођење и саветовање као механизам за превенцију осипања“ говорили су представници Института за психологију, Филозофског факултета у Београду, Центра за образовне политике и Euroguidance центра, Фондације Темпус – Еразмус+.  Затим је уследила панел сесија „Подршка каријерном развоју ученика у програмима учења кроз рад“ о чему су говорили представници Завода за унапређивање образовања и васпитања и Привредне коморе Србије. На крају је приређена изложба „Радионице за развој каријере ученика средњих школа Србије“ која је посвећена брошури „Како развијати вештине управљања каријером ученика у средњој школи“ која је за ову прилику штампана.

 

Конференцији је присуствовао велики број представника гимназија и средње стручних школа из целе Србије а током дискусије могли су се чути добри примери из праксе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук