Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ПРИЗНАЊЕ ЗА НАШУ ШКОЛУ ЗА ПРОЈЕКАТ „СЕНКА НА ПОСЛУ“; ПРИЗНАЊЕ УРУЧИЛА СНЕЖАНА КЛАШЊА , ПОМОЋНИК МИНСТРА ЗА ОМЛАДИНУ И СПОРТ НА МЕЂУНАРОДНОМ СКУПУ „КОНФЕРЕНЦИЈА О КАРИЈЕРНОМ ВОЂЕЊУ И САВЕТОВАЊУ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ И ЕВРОПИ“

У Београду је 06.октобра 2017. године одржана „Конференција о каријерном вођењу и саветовању у Републици Србији и Европи“. Скуп је имао међународни карактер, учесници су били из Чешке, Словачке,Мађарске, Аустрије, Португалијие и Хрватске.

 

Овај стручни скуп је организовао Еразмус плус, европксе мрежа за образовање –Еурогајданс Центар (Euroguidance), специјализован за каријерно вођење. Комисија Еурогајданса је анализирала достигнућа из ове области у протеклих годину дана  у државним  институцијама, фирмама, предузећима,службама за запошљавање, Центрима за каријеру, невладиним организацијама, универзитетима и школама у Србији.

Комисија која је имала међународни карактер је донела одлуку о најбољим активностима које су се спроводиле у протеклом периоду.

  

Гимназија „Бранко Радичевић“ је добитник Признања за пројекат „Сенка на послу“ који је релаизован у марту,априлу и мају 2017 године. Намењен је матурантима који су  по један радни дан проводили на послу којим желе да се баве. Чланови комисије су  проценила ову активност као пример ефикасног планирањ,  квалтетно, функсционално каријерно информисање.

 

Признање је Гимназију ставила у ред институција и организација које најквалитетније пружају каријерне услуге у Србији. Тим више што нису вредноване само школе. Зато смо веома поносни на ово Признање, које нас обавезује да и даље радимо на унапређењу каријеног планирања, информисања и саветовања у интересу сваког нашег ученика.

 

Признање је уручила Снежана Клашња, помоћник министра омладине и спорта Људмили Ракочевић, координатору Тима за каријерно вођење и саветовање наше школе.

Људмила Ракочевић је добила захвалницу и поклон.

Конференција и додела награда је одржана у Београду у хотелу  Метропол 06.10.2017. године уз присуство великог броја учесника из читаве Европе и посетилаца, предсавника државних институција, министарстава, невладиног сектора, образовних институција свих нивоа…

Тим за каријерно вођење и саветовање

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук