Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

МАТУРСКА ЕКСКУРЗИЈА СЕВЕРНА ИТАЛИЈА

Своју лепоту Северна Италија показала нам је у периоду од 18. до 23. септембра. Позната по прелепим пејзажима и градовима који датирају из средњег века, остављала нас је без даха сваким даном, изнова и изнова.

Прва станица била је регија Венето. Туристички град, Лидо ди Јесоло, на  обали Јадрана, био нам је домаћин три дана. Шетајући Венецијом, краљицом Јадрана, вратили смо се у доба Млетачке републике. Упркос лошем времену, трг Светог Марка, Дуждева палата, Црква Св.Марка, Мост уздаха и многe друге грађевине показале су нам уметничку вредност града у којем канали замењују улице, а зграде се уздижу из Јадранског мора.

Следећег дана, посетили смо Пизу. Катедрални трг у чијем се склопу налазе Дуомо катедрала, крстионица и криви торањ,одушевио нас је својом раскоши.

 

    

Након обиласка Пизе, наставили смо путовање ка Монтекатинију, где смо били гости три дана. Тоскана, чувена по својим живописним пределима и богатом културном наслеђу, дала је велики број уметника светског гласа. Фиренца, смештена у „срцу“ регије, представља колевку ренесансе. Обилазећи катедралу Санта Марија дел Флоре, трг Републике, мост Понте Векио и галерију Уфици као да је време стало. Гледајући Микеланђелову, Дантеову, Да Винчијеву и статуе других великана, вратили смо се у златно доба Фиренце.

   

Наредног дана, вински пут одвео нас је у Сијену и Сан Ђимињано, два града која су до данашњег дана сачувала изглед прошлих времена.

    

Последњег дана, посетили смо Болоњу. Неколико сати, колико смо се задржали, било је довољно да упознамо овај диван град. Због доброг расположења и дивних места које смо обишли, дуго ћемо памтити ову екскурзију.

                                                                                                          Ана Јовановић IV-ц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук