Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ИЗБОРИ ЗА УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ

Гимназија „Бранко Радичевић“ већ дуги низ година има  Ученички парламент. Многобрејне активности хуманитарног карактера, организовање забава, учешће у доношењу важних одлука из школског живота, учешће ученика у раду тимова и Школског одбора су само неке делатности које организују и спроводе чланови Парламента наше Гимназије.

Ових дана су започеле активности у вези избора за Ученички парламент 2017/2018 године. Избор свих чланова се спроводи у складу са Пословником о раду  Ученичког парламента, по изборним јединицама  тј.одељењима. Формирају се бирачки одбори, а између 4 кандидата се бирају два. Гласање је тајно, а сви резултати се записнички констатују.

Избори су обављени најпре у одељењима  4ц и 1б.  У 4ц су изабрани  Марко Бежановић и Бранислав Петковић, а у 1б Милица Ковачевић и Славко Комазец. Избори се настављају, а  06.10. 2017 ће се одржати  конститутивна седница Парламента, на којој  ће бити верификовани сви изабрани чланови, донете  одлука о руководству,   формирани одбори по којима ће се радити и биће донет план и програм рада за ову школску годину.

Како је текло представљање кандидата и њихових програма , читав избор за Ученички парламент у једној од 16 изборних јединица, у одељењу 1б  можете видети овде.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук