Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ПРОФЕСОРИ НАШЕ ГИМНАЗИЈЕ У АМВАСАДИ СЛОВАЧКЕ РЕПУБЛИКЕ НА ПРЕЗЕНТАЦИЈИ МОДЕЛА ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА У ОВОЈ ЗЕМЉИ

У амбасади Словачке Републике у Београду одржана је презентација о моделу дуалног образовања у овој земљи.

Средња стручна школа ПРУСКЕ је једна од школа које у овој земљи учествују у пилотирању дуалног образовања, захваљујући чему спроводе значајне пројекте финансиране од стране фондова Европске Уније.

Како то конкретно изгледа у веома занимљивој презентацији пренели су професори ове школе у амбасади Словачке Републике 29. јуна 2017. године.

Презентацији су присуствовали професори неколико гимназија и средње стручних школа из Новог Сада, Панчева, Бачке Паланке, Баћког Петровца, Ковачице и Старе Пазове.

Гимназија „Бранко Радичевић“ је имала три представника на овом предавању, то су Либуша Симендић, професор географије, Бранислав Нимет професор математике и Људмила Ракочевић, професор филозофје. Наша Гимназија спроводи многе активнсти које за циљ имају спајање света школе и света рада. Зато је ова презентације једне веома занимљиве школе из места Пруске на северозападу Словачке инспиративна. Видели смо како је могуће остварити мобилност ученика и наставника са земљама чланицама ЕУ али и онима које то нису, како се уводе нова занимања локалног значаја, како се традиционални послови могу модернизовати…

Захваљујемо се амбасади Словачке Републике што је уприличила овај догађај, где смо се директним сусретом са наставницма,  уверили су нас како је могуће  развијати школу без обзира на препреке и како се  користе ресурси. Нама  је ово драгоцено искуство које ћемо  имплементирати у активностима које планирамо већ од следеће шкослке године. Захваљујемо се и насатвнцима школе ПРУСКЕ  на одличној презентацији и мноштву идеја које су поделили с нама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук