Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

КАТАРИНА КОСТИЋ – ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2016/2017.

Према Правилнику о избору ђака генерације Наставничко веће Гимназије „Бранко Радичевић“ у школској 2016/2017. години прогласило je за ђака генерације КАТАРИНУ КОСТИЋ из Пећинаца, ученицу 4а одељења.

Катарина је током свог школовања у нашој гимназији, поред одличног успеха из свих наставних предмета, показала посебно интересовање за српски језик и лингвистику. Сваке године је постизала изузетан успех на свим нивоима такмичењима из српског језика и језичке културе. Међу најбољима у држави била је све четири године школовања;  у другом разреду је освојила 3. место, а у четвртом 2. место на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе у Тршићу. Својим успесима на овим такмичењима Катарина је већ обезбедила себи место на Филолошком факултету. Планира да се и даље бави лингвистиком и да студира на Универзитету у Београду или у Санкт Петербургу.

Катарина је добитница дипломе „Вук Караџић“ и вишеструка полазница семинара антроплогије у Истраживачкој станици Петница где је правила своје прве научне кораке из области антропологије и лингвистике.

Катарини честитамо и желимо јој много академских успеха.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук