Blog

ДРУГА НАГРАДА (НОВЧАНИ ИЗНОС И СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ У СЛОВЕНИЈУ) ЗА НАШУ ШКОЛУ НА САЈМУ ТИМОВА ЗА КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА СРБИЈЕ

sajam timova
vesti

ДРУГА НАГРАДА (НОВЧАНИ ИЗНОС И СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ У СЛОВЕНИЈУ) ЗА НАШУ ШКОЛУ НА САЈМУ ТИМОВА ЗА КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА СРБИЈЕ

У Београду је 31. маја 2017. године одржан Сајам Тимова за каријерно вођење и саветовање средњих школа Србије. 

Гимназија „Бранко Радичевић“ је наступала на овогодишњем Сајму са још 14 школа које су селектоване и изабране на основу достављене документације о планираним и реализованим активностима у овој школској години. Сајам је одржан у Привредној комори Србије уз приситво великог броја посетилаца, запослених у образовним институцијама свих нивоа из целе Србије, предсавника Националне службе запошљавања и многих других организација које се баве каријерним саветовањем.

Сајам је имао такмичарски карактер а оцењивачка комисија  је на основу увида у рад школа у области каријерног вођења и саветовања вредновала активнсоти и наградила најбоље.

Наша Гимназија организује низ активности: „Сенка на послу“, „реални сусрети“, едукације о изради бизнис планова, писању св-а, о предузетничким компетенцијама, посете институцијама, праћење каријере ученика након завршетка Гимназије,  представљање нових заниимања, трибине где учествују некадашњи гимназијалци, одласци на сајмове образовања,мотивисање ученика на проактивизам, радионице о запошљивости, тестирање дигиталних компетенција…Све је то приказано на Сајму.

У оцењивању квалитета каријерног вођења и саветовања у средњим школама и гимназијама Србије  учествовале су: Славица Ракић (Министартво просвете, науке и технолошког развоја), Зорица Лабудовић (Министратво омладине и спорта), Ана Стојановић (Привредна комора Србије)Татјана Глишић Милутиновић, (Завод за унапређење васпитања и образовања)Ивана Вулић, (Еурогајданс центар) и Јелена Манић Радоичић, (Београдска отворена школа).

Гимназија „Бранко Радичевић“ је добила ДРУГУ НАГРАДУ, за „најуспешније реализоване услуге каријерног вођења и саветовања за школску 2016/2017. годину“.

Прву награду (новчани износ и студијско путоваер у Аустрију) је добила Политехничка школа из Крагијевца а трећу награду Прехрамбено-хемијска школа из Суботице.

Приликом проглашења најбољих  чланови оцењивачке комисје су описали активности наше Гимназије као узорне и комплетне а посебно су похвалили сарадничке односе са институцијама ван школе.

Друга награда на Сајму Тимова за КВиС  средњих школа Србије је велики успех не само Тима већ целе Гимназије.

У школској 2016/2017 години се ређају успеси  ученика Гимназије „Бранко Радичевић“ на националним такмичењима из многих области где наши ђаци освајају изванредне резултате, прва,друга,трећа…места(одбојка, стрељаштво,историја, беседништво, математика, српски језик и књижевнсот,рачунасртво и информатика, биологија, словачки језик, руски језик…). Овоме сад додајемо и другу награду за услуге каријерног вођења које се спроводе у нашој школи. Тиме смо показали да смо у овој области вицешампиони  у Србији на шта смо веома поносни.

Награда за друго место је новчани износ који ће школа искористити за унапређење каријенрог вођења и саветовања и студијско путовање у Словенију за професоре.

Сајам Тимова је организовала Београдска отворена школа у сарадњи са Минисатртвом просвете, науке и технолошког развоја и Министартва омладине и спорта уз финансијску подршку Solidar Suisse.

Тим за каријерно вођење и саветовање наше Гимназије чине: Весна Смуђа, псофесор рачунарства и информатике, Ирена Кузмановић, професор немачког језика, Снежана Инђић, педагог, Снежана Вујачић, психолог и Људмила Ракочевић, професор филозофије, координатор Тима.

На Сајму су рад Тима представиле професорке Људмила Ракочевић и Ирена Кузмановић и ученица 3ц Бојана Сремчевић која је говорила о бенефитима које ученици добијају од каријерног саветовања у нашој Гимназији.

                                              

                                                                               Тим за каријерно вођење и саветовање

 

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare