Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

АРТЈОМ ОНОПРИЈРВ (1Б) ЗАУЗЕО ШЕСТО МЕСТО НА ОЛИМПИЈАДИ ИЗ РУСКОГ ЈЕЗИКА

Пета Oлимпијада из руског језика одржана је 27. маја, уз подршку компаније НИС,Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије,Славистичког друштва Србије и Гимназије Јован Јовановић Змај из Новог Сада.

 На петој по реду Олимпијади из руског језика, такмичило се чак 1.200 ученика из 160 школа ,из 80 градова  и насеља  Србије, Републике Српске,Црне Горе и Бугарске.

Учесници су били подељени у 5 различитих  категорија  по узрасту и нивоу познавања језика и културе. Такмичење се одвијало у два круга: први круг је одржан у свакој школи посебно, где су ђаци решавали тест, који су добили од организатора.  У  финале НИС олимпијаде, тј. други, завршни круг такмичења, пласирао се по један, најбољи ученик из сваке школе, али под условом да је достигао „олимпијску норму“. „Олимпијску норму постигло је 350 ученика, а у финале се квалификовало њих 170.

 

На нашем школском такмичењу, Артјом Онопријев  Iб  се пласирао у финале са максималних 60 поена ,а Анита Каналић Iц са 46 поена није прошла даље ,због пропозиција такмичења.

Домаћин овогодишње Олимпијаде била  је Руска школа  која ради при Амбасади РФ у Србији. Финалисти су прошли кроз још три сегмента такмичења:

  1. Тест из лексике, граматике и опште културе
  2. тест разумевања на слух и тест разумевања прочитаног текста
  3. конверзација

После сваког сегмента, била је елиминација. Ученик  наше школе, Артјом Онопријев  , је дошао до краја  такмичења и заузео ИЗВАНРЕДНО  6. место у својој  четвртој категорији.

Честитамо Артјому и желимо му да следеће године оствари своју жељу, а то је да заузме једно од прва три места.

                                                                 

                                       Професорка руског језика и књижевности, Славица Стошић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук