Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

УЧЕНИЦА ПРВОГ РАЗРЕДА МОНИКА БАБИК (1ц) ОСВОЈИЛА ПРВО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СЛОВАЧКОГ ЈЕЗИКА

У Бачком Петровцу, у гимназији «Јана Колар», одржано је 28.5.2017. године Републичко такмичење из словачког језика за ученике средњих школа. Oрганизатори такмичења су Министарство образовања, науке и технолошког развоја и национални савет словачке националне мањине.

 

На овом такмичењу учествовало је 6 ученика наше школе, Моника Бабик (1ц), Мартина Шипицки (1ц), Нина Ушјак (1ц), Олег Турчан (1ц), Виктор Губечка (1ц) и Анабела Стошић (2а).

 

У категорији првих разреда најбољи успех остварила је Моника Бабик (1ц) и освојила прво место. Као награду освојила је боравак у Словачкој, у летњем кампу,  у периоду од 2. до 9. јула у Банској Бистрици.

 

На такмичењу су учествовали ученици из Бачког Петровца, Ковачице, Новог Сада и Старе Пазове. Успех наше ученице показује да раме уз раме, потпуно равноправно можемо одмерити знање са ученицима који комплетну наставу слушају на словачком језику.

 

Свим учесницима, представницима наше гимназије, се захваљујемо  на учешћу, а ученици Моники Бабик (1ц) честитамо на изузетном успеху.

 

Професорка словачког језика, Марина Василић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук