Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Вероника Ђокић(1а) и Јована Миросављевић(3б), репрезентативке Србије играле на Европском првенству у одбојци у Холандији

У Холандији је од 01. до 09. априла 2017 године одржано  Европско првенство у одбојци  за кадеткиње.

Кадетска репрезентација Србије је учествовала на овом првенству и освојила четврто место.

Чланице репрезентације Србије су и две ученице гимназије „Бранко Радичевић“. То су Вероника Ђокић(1а) и Јована Миросављевић (3б).

Ово је огроман успех наших ученица које су поред обавеза у школи успеле да буду веома успешне и у спорту и нађу се међу најбољима у Србији и у Европи.

  

На првенству које се одигравало у Арнхему и Холандији су играле сигирно, бориле су се, показале свој таленат. Вероники и Јовани  учешће на Европском првенству много значи, показале су своју борбеност и истрајност понашале се спортски, играле су тимски и несебично, дајући све од себе да Србија обезбеди што бољи пласман.

У полуфиналу је наша репрезентација изгубила од селекције Белорусије, и тако освојила четвро место (прва је била Русија а друга Италија).

Чеврто место на Европском првенству је велики успех. Честитамо нашим одбојкашицама, кадетској репрезентацији Србије, а посебно нашим ученицама Вероники и Јовани. Поносни смо на њихово учешће на овом првенству, на играма које су показале и спортском духу.

Одбојкашице  Србије су пласманом међу 4 најбоље екипе на ЕП обезбедиле учешће на два важна такмичења. То је ЕОФМ (Европски олимпијски фестивал младих) у Ђеру у Мађарској 23.07.-29.07.2017 и Светско првеснтво за одбојкашице у Аргентини 18.08.-27.08.2017. године.

Вероники Ђокић и Јовани Миросављевић честитамо на учешћу на Евроспком првенству и пласману које су оствариле. Желимо да успеју и на такмичењима које их очекују ове године, да нас обрадују и по пвратку из Мађарске и Аргентине.

Школа се поноси њиховим резултатима, а марљивост и пожртвованост које ове одличне ученице показују играјући одбојку сад већ по целом свету најбоље проносе име наше Србије и наше Гимназије.

БРАВО ВЕРОНИКА!

БРАВО ЈОВАНА!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук