Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Гимназија „Бранко Радичевић“ обележила Дан школе

28.03. 2017. ученици Гимназије су, уз помоћ својих професора, приредили богат програм поводом Дана школе. Позоришна сала у Старој Пазови била је прави амбијент за много наших ученика који су својим талентима желели да ову свечаност учине разноврсном и допадљивом. На самом почетку приредбе директор школе Мирослав Опавски се захвалио свим гостима што су издвојили време да присуствују обележавању Дана наше школе.

 Гимназија се може похвалити изванредним хором који предводи професорка музичке културе Андреа Махо, али и драмском секцијом на челу са професорком енглеског језика Бранком Нишевић, као и рецитаторском секцијом коју води професорка српског језика и књижевности Дуња Гајин. У организовању приредбе и припреми ученика учествовали су и: Сандра Дроњак, професорка српског језика и књижевности, Данијела Хавран, професорка ликовне културе, Бранислав Ковач, професор физике, Сандра Фабиан, професорка српског језика и књижевности, као и педагог школе Снежана Инђић.

Беспрекорним певањем хор је допринео свечаној атмосфери приредбе а није недостајало ни шаљивог тона приликом извођења сцена из филма „Лајање на звезде“ у режији ученика ангажованих у драмској секцији. Кроз глуму, игру, певање, свирање, рецитовање, ученици Гимназије су на све присутне у публици пренели лепоту младалачког духа а позитивну енергију су за време припрема и проба преносили и на своје професоре.

Осим хора и драмске секције наступали су и : Сергеј Савић (2а), Анабела Стошић (2а), Маја Живановић (2а), Бојана Рувидић (2а), Мариа Бзовски (2а), Никола Гашпарић (2б), Душан Петровић (3а), Емилија Деспот (3ц),Стефан Мачак (4а), Невена Лепшановић (4б), Дијана Крнета (4б), Наташа Миловановић (4ц), Филип Табаковић (4ц), Филип Станојевић (4ц)

Дан школе је ове године посебан зато што су ученици Гимназије и њихови ментори добијали дипломе за постигнуте изузетне резултате на такмичењима на републичком нивоу у претходној школској години. Директор школе Мирослав Опавски и педагог  Снежана Инђић уручили су дипломе и прикладне књиге као награде најуспешнијим ученицима и професорима а то су:

 АНАБЕЛА СТОШИЋ 2А – 1. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СЛОВАЧКОГ ЈЕЗИКА, 3. МЕСТО НА МЕЂУНАРОДНОМ ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ И ПРВО МЕСТО ЗА ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ЕВРОПСКИ ДНЕВНИК

  • МЕНТОР АЛЕКСАНДАР ЋИРКОВИЋ, ПРОФ. СЛОВАЧКОГ ЈЕЗИКА

ПРВО МЕСТО ЗА ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ЕВРОПСКИ ДНЕВНИК: СЕРГЕЈ САВИЋ И МАЈА ЖИВАНОВИЋ.

  • МЕНТОР ДАНИЈЕЛА ХАВРАН, ПРОФ. ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ

ДЕЈАН СТАНЧЕВИЋ 3Д – 1. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ ДАБАР

ИВАН МЕШТРОВИЋ 2Б – 1. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ ДАБАР

  • МЕНТОР ДУШАНКА ГАЛЕЧИЋ, ПРОФ. РАЧУНАРСТВА И ИНФОРМАТИКЕ

ИГОР МИРОСАВЉЕВИЋ 2Д, 2. МЕСТО НА РЕБУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ИСТОРИЈЕ

  • МЕНТОР ГОЈКО ВУЈАЧИЋ, ПРОФ. ИСТОРИЈЕ

ЂОРЂЕ ТЕШАНОВИЋ 3А, 2. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ КАРАТЕА

МАРИЈА КОЛАРЕВИЋ 2А, АНТОНИНА ПЕКИЋ 4Ц, ИВАНА МАРИЋ 4А – 3. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ У СТРЕЉАШТВУ (ЕКИПНО)

  • МЕНТОР ИВАНА МАРКОВИЋ, ПРОФ. ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА

ПРОШЛОГОДИШЊИ МАТУРАНТИ ЗА ОСВОЈЕНО 3. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“

МАРКО ЈЕВТИЋ, 3. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“

ДАЈАНА РАСТОВИЋ, 3. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“

МИЛАНА ВУКОВИЋ, 3. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“

НИКОЛИНА ВУЈЕВИЋ, 3. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“

  • МЕНТОР ПРОШЛОГОДИШЊИМ МАТУРАНТИМА БИЛА ЈЕ САНДРА ДРОЊАК, ПРОФ. СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

ДЕЈАН СТАНЧЕВИЋ 3Д, 3. МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ АСТРОНОМИЈЕ

  • МЕНТОР СВЕТЛАНА ИНЂИЋ, ПРОФ. ФИЗИКЕ

 

 

Овогодишњи Дан школе најбоље се може описати са две прелепе речи а то су песма и успех, желимо нашим ученицима да их и једно и друго увек прате на животном путу и да, као и до сада, буду понос својих родитеља и професора!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук