Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ГИМНАЗИЈАЛЦИ У ПОЗОРИШТУ

У четвртак 23. фебруар ученици и професори су гледали мјузикл у режији Владимира Лазића, Цигани лете у небо. У љубавној причи Циганке и крадљивца коња улоге играју Иван Босиљчић, Милена Ражнатовић, Љиљана Стјепановић, Милан Тубић и други. У спектаклу учествују хор, балет и оркестар Позоришта на Теразијама, који изводи најлепше руске песме уз незаборавну кореографију Крунислава Симића.

  

Основ за причу је прва приповетка Максима Горког Макар Чудра, која је написана у затвору. Његови јунаци су лишени друштвених догми и лако прекорачују норме друштвеног понашања, управо зато што не зависе судбински од материјалних добара. Једном речју – они су слободни. Новелистички ликови Горког – Макар Чудра и старица Изергил, Лојко Зобар и прелепа Циганка Рада – јесу поносни, слободни, смели и снажни људи који као такви само могу “да лете у небо”. Земља је за њих претесна.

  

Завршетак представе је завршен уз дуг аплауз и бис, те је публика добила још једну песму за крај. Представа Цигани лете у небо понесе вас песмом, игром, атмосфером, те и сами постанете део овог спектакла, који траје већ 13 година, а увек се тражи карта више.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук