Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ГИМНАЗИЈА ОБЕЛЕЖИЛА МЕЂУНАРОДНИ ДАН БЕЗБЕДНОГ ИНТЕРНЕТА

Међународни дан безбедног интернета обележен је 07.02.2017. године широм света  под слоганом „Уједињени за бољи интернет“ у организацији INSAFE-a европске мреже националних центара за безбедан интернет.

 

Циљ ове међународне акције је да се промовише безбедна, одговорна и позитивна употреба дигиталних технологија за децу и младе.

 

Подаци говоре да је узнемиравање на друштвеним мрежама доживело 18 одсто основаца и 17 одсто средњошколаца, а у улози жртве снимања мобилним телефоном или камером је било 12 одсто средњошколаца и 9 одсто основаца. Да се састане са особом коју су упознали преко интернета прихватило је 15 одсто средњошколаца.

 

Ово је прилика да се подсети на проблеме који се јављају услед неодговорног понашања на интернету како би се удружили у изналажењу нових начина за стварање боље и безбедније употребе интернета и дигиталних технологија.

 

Наша школа се придружила овом догађају.

  

Ученицe 2а су на огласној табли поставилe плакате са правилима за сигуран интернет као и безбедносним саветима за дељење фотографија.

   

 

Јанковић Сара и Крстић Лазар, ученици 2ц су на часовима рачунарства и информатике приказали својим вршњацима презентацију о преварама на интернету са посебним акцентом на преваре девојака. На крају презентације приказани су инсерти из филма „Сестре“ о врло потресној истинитој причи.

  

 

Професорка рачунарства и информатике, Галечић Душанка је ученицима првог разреда одржала предавање под називом „Моћ слика“ где је ученицима детаљно објаснила зашто људи деле слике, шта се све налази у селфију, да не треба веровати свему што видимо, да није све као што изгледа, као и о апликацији за мобилне телефоне сајта нет патроле за спречавање нежељеног ширења слика и видео материјала.

 

Ово је била прилика да још једном подсетимо наше ученике да брину о својој безбедности при употреби интернета.

 

Смуђа Весна, проф. рачунарства и информатике

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук