Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Дејан Станчевић (3д) у Индији на Међународној олимпијади из астрофизике и астрономије награђен специјалном дипломом

Дејан Станчевић, ученик 3д одљења Гимназије „Бранко Радичевић“ је боравио  у Индији, на десетој Међународној олимпијади из астрофизике и астрономије ( 10 INTERNATIONAL OLIMPIAD IN ASTRONOMY AND ASTROPHYSIS   IOAA).

Ово такмичење је одржано у Индији у граду Бубанешвуру, од 09. До 19. децембра 2016. године. Учествовало је 242 такмичара из 42 држава. У репрезентацији Србије био је и наш ученик Дејан Станчевић, заједно са још  ученицима  Математичке гимназије (Београд) и једне нишке гимназије.

 

 

Боравак у Индији је Дејану пружио много прилика где је могао да покаже своја знања из астрономије, али и да упозна своје вршњаке из целог света, борави у једној другачијој култури…

 

 

Такмичења су трајала дуго, била су веома захтевна и сложена. Посматрачки део по прецизној дневној сатници. Одмах ујутру планетаријум, после подне на карти неба а увече телескопом. Наравно такмичење је имало и теоријски део.

 

 

Боравак у Индији је осим обавеза у вези такмичења обухватио и низ излета где је Дејан са својим другарима из Србије али и из читавог света обилазио ову живописну земљу ( Храм Сунца, зоолошки врт…)

 

 

 Дејан је иначе једини у нашој екипи који није ученик специјализоване школе. Ми смо Гимназија општег смера, астрономија се не изучава као посебан наставни предмет. Дејан је и поред тога у Индији показао изузетну умешност и награђен је специјалном похвалом.

Гимназија „Бранко Радичевић“ се поноси овим Дејановим успехом,честитамо му  на  учешћу на овом престижном такмичењу и похвали коју је добио  и желимо да тако настави.

Следећа Олипијада је на Тајланду, надамо се да ће Дејан успети и тамо да отпутује захваљујући резултатима на такмичењима, за које се већ припрема.

БРАВО ДЕЈАНЕ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук