Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ПРЕКО 70 НАШИХ ЂАКА САВЛАДАЛО НЕКИ ОД КУРСЕВА У АКЦИЈИ „САТ ПРОГРАМИРАЊА 2016“

Наши ђаци су  ове године по трећи пут учествовали у глобалној акцији „Сат програмирања 2016“ (Hour of code 2016). Акцију  организује непрофитна организација Code.org у оквиру глобалног догађаја који носи назив “Недеља програмирања” (Computer Science Education Week), а која има циљ да ученици, кроз активности у току једног школског часа, науче основе програмерског размишљања и заволе програмирање. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је подржало акцију, а компанија Мајкрософт је свим основним и средњим школама у Србији упутила позивно писмо за учешће у „Сату програмирања“,  који се ове године одржавао од 5. до 11. децембра 2016. године у преко 180 земаља широм света.

 

У свим одељењима првог и другог разреда један час рачунарства и информатике је био посвећен програмирању. У добро познатом окружењу видео-игрица Minecraft, Angry Birds, Flappy Bird и других наши програмери почетници су се упознали са алгоритамским структурама, наредбама за гранање и понављање, на другачији, много занимљивији начин. Ученици, који су имали предзнање из програмирања, одабрали су програмски језик Scratch и у њему  креирали своје интерактивне игрице, приче и анимације. Преко 70 ђака наше гимназије је успешно савладало неки од понуђених курсева на адреси https://code.org/  и обезбедило сертификат који даје организатор акције.

 

У току „Сата програмирања“ смо се  забавили кодирајући, а они који желе да наставе са учењем програмирања имају прилику за то. Садржаји на поменутом сајту су доступни током целе године, бесплатни су, постоје видео упутства и материјали на српском језику. 

                                                                                                              Професорке рачунарства и информатике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук