Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ИГОР МИРОСАВЉЕВИЋ (3Д) ИЗЛАГАО СВОЈ РАД У ЗВАНИЧНОМ ПРОГРАМУ НАУЧНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ „КОРАК У НАУКУ“ – ПЕТНИЦА

petnica-jУ Истраживачкој станици Петница  од 24. новембра до 27. новембра 2016. године је одржана  15 по реду  Конференција младих научника „КОРАК У НАУКУ“.

Конференцију је свечано отворила амбасадорка Републике Француске у Србији Њена Екселенција Кристин Моро.

На конференцији је представљено 80 нових пројеката из 15 научних области чији су аутори млади научници, ученици трећег и четвртог разреда гимназија, средњих школа и бруцоши.

Један од младих научника који је презентовао своје истраживање је и Игор Миросављевић ученик 3д одељења Гимназије „Бранко Радичевић“.

 petnica-otvaranjeИгор је представио резултате свог вишемесечног истраживања „РАД КОТАРСКОГ СУДА У СТАРОЈ ПАЗОВИ 1941.г. – 1944.г.“. За потребе свог рада истраживао је дуго, боравио у Архиву Срема у Сремској Митровици чак 12 пута, прикупио и анализирао  историјску грађу и резултате преточио у рад.


Конференција је била прилика да се представе резултати рада а наступ Игора Миросављевића је отворио сесију из историје и био је веома успешан. Игор је убедљиво и сигурно излагао и изазвао велико интересовање публике али и стручњака из ове области.

Приликом израде овог изузетног рада Игор Миросављевић је имао ментора. То је Срђан Милошевић са „Института за новију историју Србије“.

petnica-sviИгор је полазник Истраживачке станице Петница од првог разреда Гимназије. Одабрао је историју, у том наставном предмету је постизао изванредне резултате на републичким такмичењима-прво и друго место.

Конференција на којој је наступао ученик наше Гимназије Игор Миросављевић је има регионални карактер, окупила је младе научнике из Хрватске, Црне Горе, Македоније и Босне и Херцеговине.

Игорово учешће на Конференцији је производ великог труда,  посвећености предмету који воли, пример како се озбиљан истраживачки рад може обавити и у младим данима. Сигурни смо да је ово увод у још веће подухвате којих ће се наш марљиви и талентовани ученик прихватити ускоро…

ЧЕСТИТАМО  ИГОРУ   МИРОСАВЉЕВИЋУ!

ПОКАЗАО ЈЕ КАКО ГИМНАЗИЈАЛЦИ  МОГУ БИТИ ОДГОВОРНИ И КРЕАТИВНИ И САСВИМ ЗАСЛУЖЕНО СЕ НАШАО МЕЂУ НАЈСУПЕШНИЈИМ МЛАДИМ НАУЧНИЦИМА СРБИЈЕ!

ГИМНАЗИЈА „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ СЕ ПОНОСИ ЊЕГОВИМ УСПЕХОМ.

БРАВО ИГОРЕ!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук