Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ – ЗОРАН ЈОВАНОВИЋ

Зоран Јовановић, ученик 4д одељења, проглашен је ђаком генерације  школске 2015/2016. године на основу Правилника о избору ђака генерације.

 

Заједно са 500 најбољих матураната из целе Србије, Зоран је 30. јуна присуствовао пријему на Белом двору где је престолонаследник Александар II Карађорђевић уручио похвалнице Фонда краљевског дома Карађорђевић као признање за изузетне резултате које су остварили у средњој школи, а матуранти су на поклон добили и торбе за лаптоп и књиге о породици Карађорђевић.

 

Свечана додела награда најбољим ђацима на нивоу сремског округа одржана је 1. јуна 2016. године у хотелу Срем у Сремској Митровици. Стручна комисија и представници Сремских новина донели су одлуку о најбољима, где је ученик наше школе добио бронзану плакету. Истог дана Зоран Јовановић је примио награду и од Покрајинске владе Војводине. У сарадњи са Министарством просвете и Политиком АД ђацима генерације са територије Војводине уручен је Албум Знамените личности Србије са књигом и збирком кованица знаменитих личности Србије.

 

Наш ђак генерације је током школовања учествовао и освајао награде на разним општинским, окружним, међуопштинским и републичким такмичењима. Такође се истакао и као један од такмичара у квизу Радио-телевизије Војводине Колико се познајемо, у којем је наша школа учествовала у самом финалу. Од првог разреда Зоран је највише био заинтересован за стицање и проширивање знања из историје, као и из српског језика и књижевности. Ова његова интересовања усмерила су га и ка његовом професионалном опредељењу, те је одлучио да своје школовање настави на Филозофском факултету у Београду на одсеку за историју.

 

Честитамо Зорану на досадашњим успесима и освојеним наградама и желимо му много успеха у даљем школовању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук