Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ТИМ ЗА КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ НА САЈМУ ТИМОВА СРЕДЊИХ ШКОЛА СРБИЈЕ У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ СРБИЈЕ

У Београду је 13. јуна 2016. године одржан САЈАМ ТИМОВА ЗА КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ И САВЕТОВАЊЕ за средње школе Републике Србије.

На Сајму је учествовао и Тим за каријерно вођење и саветовање Гимназије „Бранко Радичевић“. Изложене су презентације и материјали који показују активности које се спроводе у Гимназији у циљу стварања свести код ученика о важности креирања своје каријере.

20160613_10335920160613_130422

Тим за каријерно вођење је у нашој Гимназији основан још у јулу 2013. године и многобројним активностима, промоцијама, трибинама и посетама помаже ђацима да планирају своју каријеру,  размишљају о запошљивости и донесу праву одлуку о свом будућем занимању.

Зато је сајам одлична прилика да наша Гимназија покаже и промовише неке од акција које Тим за КВиС спроводи и да их прикаже другим школама али и експертима из ове области. Сајам је имао и велики број посетилаца, углавном запослених у образовним институцијама који су из целе Србије.

SAJAM MARKOSAJAM TIMOVA SVILAJNAC

Организатори Сајма су Београдска отворена школа, Министартво просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Привредна комора Србије уз финансијску подршку Solidar Suisee/Swiss Labour Assistance SLA- Канцеларија у Србији.

Учествовали су тимови из 22 средње школе (19 средње стручних школа и три гимназије) из Београда, Новог Сада, Пожаревца, Крагујевца, Старе Пазове…

sajam pksЗа најбољи Тим за каријерно вођење и саветовање је заслужено проглашен  тим Економско-трговинске школе из Пожаревца, на чему им честитамо!

Ово је била одлична прилика да наша Гимназија  у присуству великог броја наставника из средњих школа и највећих експерата Србије из ове области, представи један од сегмената свога рада – каријерно вођење и саветовања. По утисцима и коментарима свих који су посетили наш штанд,  можемо закључити да смо на правом путу. Многи су били заинтересовани за неке од акција које спроводимо, па смо успоставили и многобројне контакте а можда започне и неко партнерство.

Идеје и концепте које смо сазнали овом приликом,  ћемо свакако искористити да се још више оснажимо у активностима каријерног вођења.

Из наше Гимназије сајму су присуствовале чланице Тима за каријерно вођење и саветовање Јелена Петровић, професор српског језика и књижевности, Ирена Кузмановић, професор немачког језика и Људмила Ракочевић, професор филозофије.

Сајам је одржан у Привредној комори Србијe.

 

                                                                                                Тим за каријерно вођење и саветовање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук