Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ПРОМОЦИЈА НОВОГ УНИВЕРЗИТЕТА СА СЕДИШТЕМ У ЗАМКУ „ШЛОС“ У ГОЛУБИНЦИМА

slos 1У Старој Пазови је 19. маја 2016. године представљен рад Универзитета интердисциплинарних студија, чије седиште би требало да буде у Голубинцима у замку „Шлос“. О раду ове високошколске установе је говорио др Владан Здравковић, идејни творац овог универзитета.

 

Презентацији су присуствовали и ученици Гимназије „Бранко Радичевић“. 

slos 3Ово је нови универзитет који има заступљене разноврсне одсеке, студије ИТ технологије, екологије, филмске режије… Предавачи су истакнути стручњаци из читавог света, а 50 одсто њих су српског порекла. Иако су школарине због изузетних услова рада у малим групама, веома скупе, (3000 евра и 4000 евра, зависи од студијске груп), постоји могућност стипендирања. Носиоци Вукове дипломе и матуранти који одлично ураде пријемни испит су ослобођени плаћања школарине.

 

Др  Здравковић је причао о начину студирања, запошљивости, оспособљености за самостално обављање посла али и тимски рад и многе друге исходе који се очекују од дипломаца овог универзитета који прима 80 студената.

slos 2Ђаци наше Гимназије су веома пажљиво слушали презентацију након чега су постављали и питања…

 

Посета  предавању  је спроведена  у оквиру активности каријерног вођења и саветовања, у циљу што бољег информисања ђака, посебно о новим начинима студирања, какав је овај на чијој презентацији је било око 40 гимназијалаца.

 

Презентација је одржана у Старој Пазови у „Белој згради“ . Са ученицима је била Људмила Ракочевић, професор филозофије, члан Тима за каријерно вођење  Гимназије.

 

Тим за каријерно вођење

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук