Blog

ПОСЕТА РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈИ СТАРА ПАЗОВА – УСКОРО ОМЛАДИНСКИ ПРОГРАМ КОЈИ ЋЕ РАДИТИ НАШИ ЂАЦИ

radio
vesti Ваннаставне активности

ПОСЕТА РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈИ СТАРА ПАЗОВА – УСКОРО ОМЛАДИНСКИ ПРОГРАМ КОЈИ ЋЕ РАДИТИ НАШИ ЂАЦИ

На позив Александра Опачића, главног и одговорног уредника Радио Телевизије Стара Пазова ученици гимназије „Бранко Радичевић“ су посетили ову медијску кућу.

У једносатни обиласку  ученици су могли  да стекну увид у начин на који се прирпемају и стварају радио и телевизијски прилози.  Александар Опачић је ђаке  спровео кроз деск, студио, технику, објашњавајући како функционише који део. Ученици су имали прилику да и сами учествују у радио емисији која је ишла уживо, где су директно  у етар говорили Јелена Ковачевић(3б) и  Арсеније Алексић(3б) ,о посети гимназијалаца РТВ Старој Пазови и својим утисцима. Слично је било и у телевизијском студиу где је Милица Родић (2а) имала прилику да пред камерама чита вести.

RADIO 5raDIO 2

Александар Опачић је врло детаљно објашњавао гимназијалцима методологију настајања телевизијског и радио програма, говорио је о специфичности новинарске професије, о неговању језичке културе неопходне за рад у медијима…Ученици су се на лицу места уверили и у техничке услове рада и стварања програма, а били су веома заинтересовани и за могућност музичке продукције, интересовало их како се новинари и сниматељи припремају за рад…

RADIO 3RADIO 9

Радио Телевизија Стара Пазова је медијска кућа са којом наша Гимназија има одличну сарадњу. Ђаци који су били у посети имају амбиције и воље да и сами креирају програм. Зато је на иницијативу Александра Опачића настала идеја о стварању омладинском програма који би припремали и снимали гимназијалци, што ће надамо се почети са реализацијом почетком следеће школске године.

Захваљујемо се Александру Опачићу на позиву,  омогућио  је нашим ђацима чија су интересовања, таленти и амбиције ресурс за рад на радио-телевизији, да непосредно виде како се прави и емитује програм. Наша Гимназија негује медијску писменост ученика, а стварање радио програма би било драгоцено искуство ђацима, који су са великим интересовањем обишли Радио Телевизију Стара Пазова.

RADIO 6Новинари, сниматељи и техничари који раде у овој кући су били веома љубазни, спремни да покажу ђацима све што их занима и стрпљиво су одговарали на сва питања, а главни и одговорни уредник Александар Опачић је убедљиво  и сликовито упознавао ученике са радом на радиу и телевизију, на чему му се захваљујемо.

У посети РТВ Стара Пазова је било 9 ученика 3б одељења, три 3а, две ученице 2а,  један матурант Економско-трговинске школе „Вук Караџић“  и Људмила Ракочевић, професор филозофије.

 

                                                                Тим за каријерно вођење

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare