Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ФРАНЦУСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР У БЕОГРАДУ НАГРАДИО САНДРУ КОВАЧЕВИЋ И ЊЕНУ ПРОФЕСОРКУ ТАМАРУ КОВАЧЕВИЋ

Француски културни центар у Београду је наградио Сандру Ковачевић, ученицу 3б наше школе, за нјабоље написан диктат на француском језику. Писање франкофоног диктата је организовано истовремено у свим школама у Србији које су учествовале у овом надметању, а најбољи су награђени.   Награду је добила и Тамара Ковачевић, Сандрина професорка француског језика.

IMG_20160330_113039Такмичење у писању франкофоном диктату је једна од активности које се спроводе у марту, у оквиру обележавања МЕСЕЦА ФРАНКОФОНИЈЕ.

Гимназија “Бранко Радичевић“ се укључила у обележавање месеца франкофоније разним акцијама, а једна од њих је и израда овог диктата у организацији Француског културног центра у Београду.

IMG_20160330_113006У нашој школи се француски језик изучава у свим разредима, углавном као други страни језик, али  једна група ученика трећег разреда  га изучава као први страни језик, међу њима  је и награђена Сандра Ковачевић.  Франкофонски дух се у школи афирмише на различите начине, а један од њих је и ова акција.

Честитамо Сандри Ковачевић и њеној професорки Тамари Ковачевић, и желимо им да и даље буду успешне, привржене неговању и учењу француског језика.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук