Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ДАН СТУДЕНАТА БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА ОБЕЛЕЖЕН И У НАШОЈ ГИМНАЗИЈИ

У понедељак, 04. априла 2016 године гимназија „Бранко Радичевић“ је обележила дан студената Универзитета у Београду.

Универзитет у Београду је једна од најугледнијих и најстаријих образовних институција у овом делу Европе,  има богату традицију, основан је још 1808. године, данас има око 7000 наставника 31 факултет, 8 научно истраживачких института и близу 90.000 студената.

Највећи број наших ученика традиционално одлази да студира на неки од факултета овог универзитета. Тако ће бити и ове године. 

Матуранти  сва четири одељења који настављају школовање на Београдском универзитету су тог дана исписивали своја имена и називе  факултет за који су се припремају.  Стикере са  именима и факултетима  су затим качили  на таблу намењену каријерномј вођењу у Гимназији.

Паралелно са тим и запослени у нашој школи који су дипломирали на факултетима Универзитета у Београду су исписивали своја имена, на којим местима  раде, који су факултет и одсеке завршили.  Највећи број професора наше школе су факултетске дипломе стекли  у Београду, и  радо су се  укључили у  акцију. Осим професора то су учинили педагог школе, секретар,  и директор Мирослав Опавски, сви некадашњи београдски студенти.

Била је ово занимљива акција у коју су се сви радо укључили, матуранти као будући студенти а професори као некадашњи. Ови први пуни стрепње, наде и  очекивања, ови други са прегршт успомена…

Некадашњим ученицима Гимназије, који су сада студенти факултета Универзитета у Београду и свим студентима честитамо празник.

Нашим матурантима желимо  да добро ураде пријемни испит и упишу жељене факултете, а да следеће године прославе 04. април као студенти Београдског универзитета.

 

                                                                                                Тим за каријерно вођење

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук