Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ЈЕДНОДНЕВНА ЕДУКАЦИЈА ЗА НАСТАВНИКЕ БИОЛОГИЈЕ

У суботу, 12. марта 2016. године је одржан семинар „Молекуларна биологија – лакшим путем до функционалног знања“ . Семинар је одржан на Биолошком факултету у Београду а намењен је професорима биологије који раде у гимназијама и средње стручним школама.

Кроз неколико тема – „Путеви преноси сигнала“,“Геном и ген“ , „Генетичка и епигенетичка експресија гена“, „РНК свет еукариотске ћелије“  представњена су најновија научна достигнућа из ове области. Предавачи су били најбољи експерти са Билошког института „Синишa Станковић“ Универзитета у Београду, одсек Хумана генетика.

Кроз предавања и радионице о хуманој генетици, на занимљив  и инспиративан начин семинар је пружио мноштво идеја које се могу применити на настави биологије у нашој Гимназији.

Семинару су  из гимназије „Бранко Радичевић присуствовале обе професорке билогије, Душанка Савић и Јелена Марковић. Неке од   иновација предложене на овој едукацији ће бити присутна и у нашој школи, како кроз наставу тако и у ваннаставнима активностима.

 

                                АКТИВ ПРЕДМЕТА ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИХ НАУКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук