Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

НАШЕ УЧЕНИЦЕ НИКОЛИНА ВУЈЕВИЋ И НЕВЕНА ЛЕПШАНОВИЋ ГОВОРИЛЕ СТИХОВЕ У БИБИЛОТЕЦИ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“

Библиотека „Доситеј Обрадовић“ у Старој Пазови је припремила  циклус  књижевних вечери НЕМА СРЕЋНИХ  ЉУБАВИ („II n y Pas d amour hereux“ , Арагон).

Прво догађаење овог циклуса се збило у четвртак 03. марта 2016. године под слоганом КАП ФРАНЦУСКЕ КУЛТУРЕ.

У програм су учествовале  и две наше гимназијалке, Николина  Вујевић, ученица 4ц и Невена Лепшановић, ученица 3б.

 

 

Николина је прочитала песму  Ниједна љубав срећна није, Луја Арагона и то на француском језику, и изазвала право одушевљење свих присутних.

Програм је обухватио текстове, инесрте из филмова, наснимљене песме и видео колаже о Камил Клод и Огисту Родену, Шарлу Бодлеру и Жани Дивал и о Едит Пјаф и њеним љубавима.

Невена је потом  говорила Бодлерову песму Албатрос а Николина је врло уверљиво и сигурно прочитала текст „Један век Едит Пјаф“.

У програму који је осмишљен као мултимедијални приказ „капи француске културе“ су говорили и Рaдица Штефанов, Милица Дудић и Јарослав Вршка.

 

 

Наташа Филип, директорка библиотеке  се захвалила свим учесницима а посебно нашим ученицама и рекла како је први пут у историји библиотеке да неко говори пемсу на француском језику.

Библиотека „Доситеј Обрадовић“ је тако „проговорила“  и француски, и то  захваљујући нашим ученицама, Николини и Невени.

Гимназија „Бранко Радичевић“ већ деценијама негује француски језик, кроз наставу, где се изучава и као први и као други страни језик.

Ово је била прилика да се научено презентује и ван школе на опште одушевљење љубитеља француске културе који су аплаузом наградили Николину и Невену,  које француски језик изучавају годинама и ангажоване су у драмској секцији Гимназије.

Честитамо Николини и Невени на одличном наступу, захваљзјемо се библиотеци „Доситеј Обрадовић“ и надамо се да ће оваквих прилика бити и убудуће…на радост свих који воле да читају!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук