Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ОМАЖ УМБЕРТУ ЕКУ (1932.г. – 2016.г.) НА ЧАСУ ФИЛОЗОФИЈЕ

Италијански писац, филозоф, естетичар, семиоточар, романописац, теоретичар средњег века преминуо је 19. фебруара 2016. године.

Његово обимно дело, разноликог стила и садржаја је тема којом су се бавили ученици 4а на часу филозофије.

UMBERTO EKO 4UBERTO EKO 6Гордана Марковић,  Дејана Вучковић и Мартина Губечка, ученице овог одељења,  су  припремиле одличну презентацију, укључиле приказе многих кљига, и читале занимљиве цитате…Говориле су о књигама Фукоово клатно, Прашко гробље, Име руже и најновијем делу Умберта Ека Нулти број.

UMBERTO EKO 2UMBERTO EKO 3Ученици четвртог разреда у нашој Гимназији сада обрађују учење немачког филозофа Имауела Канта, о коме је Еко написао и дело КАНТ И КЉУНАРИ, па се ова омаж уклопио у оно што се тренутно ради на часовима филозофије.

UMBERTO EKO 1

 

Пред сам крај часа емотовани су  инсерти из филма Име руже који је снимљен по књизи Умберта Ека.

 

Био је ово заминљив и поучан час филозофије, на коме су  Гордана, Дејана и Моника, ученице 4а,    убедљиво и на занимљив начин показале шта су истражиле и сазнале о овом писцу, изнеле многе занимљиве податке, приказале илустрације, инсерте, читале делове књига… Тако  су заинтересовале и остале ученике  да читају књиге недавно преминулог Умберта Ека, од којих је већина преведена на српски језик.

 

  

Људмила Ракочевић,професор филозофије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук