Blog

“НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ОБРАЗОВАЊУ 2016”

20160227_101545
Информатика

“НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ОБРАЗОВАЊУ 2016”

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_gallery type=“flexslider_fade“ interval=“0″ images=“8736,8737,8739,8740,8741,8742,8743,8744,8745,8746,8747,8748,8749,8750,8752,8753,8754,8755″ onclick=“link_image“ custom_links_target=“_self“ img_size=“large“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Са циљем унапређења квалитета образовања у Србији, организован је трећи по реду догађај посвећен употреби информационо-комуникационих технологија (ИКТ) у систему образовања.

Конференција и сајам “Нове технологије у образовању” одржани су у Belexpocentru и просторијама хотела Holiday Inn у Београду 26. и 27. фебруара 2016. године.

Овај догађај је организовао BRITISH COUNCIL у сарадњи са Британском амбасадом у Београду, Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, Министарством просвете, науке и технолошког развојаМинистарством трговине, туризма и телекомуникацијаПривредном комором Србије и другим партнерима.

Конференцију су отворили Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја,  и Денис Киф, британски амбасадор у Србији.

Јасна Матић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, је најавила повезивање свих основних и средњих школа  на академску мрежу Србије – АМРЕС. Након завршетка пројекта све школе у Србији ће имати безбедан, брз и бесплатан приступ интернету.

Учешће у догађају је било бесплатно, а пријавило се више од 5000 учитеља, наставника, професора, директора школа, родитеља, представника привреде из преко 20 земаља.

Овим догађајем желели су да помогну наставном и другом особљу у школама и факултетима, као и свима који су укључени у доношење образовних политика, да осавремене наставни процес и на што бољи начин искористе могућности које нове технологије пружају.

„Нове технологије у образовању“ су представиле  богат програм предавања, панел дискусија и представљања примера добре праксе.

Више од 120 предавача из Србије, региона и Велике Британије је одржало занимљиве презентације о креативним начинима употребе ИКТ у образовању.

Теме су презентоване на српском и енглеском језику, а програм је реализован у више сала са „информатичким“ називима – Space, Enter, Insert и Alt. Пренос предавања је било могуће уживо пратити и на интернету.

Поред предавања, која су одржана у оквиру конференцијског дела програма, је организован и сајам на коме су представљена најновија технолошка решења у образовању.

Излагачи су спремили разноврсне едукативне радионице, предавања и симулације које су показале на који начин употреба ИКТ може да побољша образовање будућих генерација.

Своја решења је представило више од 60 компанија, издавачких кућа и образовних институција из Србије и региона, као и Велике Британије.

 

Највеће интересовање на овогодишњем сајму су изазвале фирме које се баве роботиком и 3D штампом. На пример, на изложбеном простору фирме 3D – CADDIT , која производи  тродимензионалне скенере и штампаче, непрекидно се демонстрирало и објашњавало.

Из наше школе конференцији и сајму су присуствовале Весна Смуђа и Душанка Галечић, професорке рачунарства и информатике и Људмила Ракочевић, професорка филозофије.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare