Blog

КОНФЕРЕНЦИЈА О КАРИЈЕНОМ ВОЂЕЊУ И САВЕТОВАЊУ

aaaaa
vesti

КОНФЕРЕНЦИЈА О КАРИЈЕНОМ ВОЂЕЊУ И САВЕТОВАЊУ

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_gallery type=“flexslider_fade“ interval=“0″ onclick=“link_image“ custom_links_target=“_self“ img_size=“large“ images=“8708,8710,8711,8712,8714,8715,8716,8717″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

У Београду је 25. фебруара 2016. године одржана конференција „Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији“.

Конференцију је отворила Снежана Марковић, помоћник министра у Министарству просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије. У уводним излагањима присутнима су се обратиле и Снежана Клашња, помоћник министра у Министарству омладине и спорта и Марија Филиповић Ожеговић, управитељ Фондације Темпус-Еразмус+канцеларије.

Рад конференције је обухватио излагања многих аутора и одвијао се у три тематске целине: развој система каријерног вођења и саветовања, информационо-комуникационе технологије у каријерном вођењу и каријерно вођење и саветовање у средњем образовању.

Конференција је осмишљена као скуп међународног карактера, са учешћем предавача из Велике Британије и Хрватске. Говорили су Џон МеКарти – Међународни центар за развој каријере и јавне политике ICCDPP, Хелмут Целот – Европска фондација за обуке ETF и Ирена Бечалић из Министартва рада и мировинског сустава Републике Хрватске.

Овај акмбициозни и садржајни стручни скуп је имао и сегмент који су водили практиканти и аутори многих активности каријеног саветовања у средњим школама, од којих се неке у нашој Гимназији већ примењују. Промовисн је и нови интернет курс за наставнике, који ће бити активиран у марту, предсатвници Београдске отворене школе су најавили догађаје и сајмове, чули су се и примери добре праксе каријеног саветовања…

Конференција је организована и реализована уз подршку два министартва у Влади Рпублике Србије,   Министартва просвете, науке и технолошког развоја и Министартва омладине и спорта и Фондације Темпус-Еразмус+ канцеларије.

Гимназија „Бранко Радичевић“ у Старој Пазови спроводи многобројне активности каријерног саветовања и вођења, уважава предлоге и иновације са свих стручних скупова где редовно делегира своје представнике. Све  у циљу уанпређења рада школе како би ученицима обезбедила услове да донесу испаравну одлуку о будућем занимању.

На конференцији је била ангажована и Мина Лепшановић, некадашња ученица наше Гимназије, која завршава Филолошки факултет Универзитета у Београду, одсек француски језик и књижевност. Мина је бивши пракрикант Фондације Темпус Еразмус+, и даље повремено ради за њих. Осим што је одличан студент ангажована је и на овај начин, тиме сведочи како је могуће каријерно размишљати и деловати током школовања.

Из наше Гимназије конференцији је присуствовала Људмила Ракочевић, професор филозофије, члан Тима за каријерно вођење.

 

Тим за каријерно вођење

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare