Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Годишња eTwinning конференција

Годишња еТwinning конференција у Србији одржанa je 2. децембра.у хотелу Метропол у Београду,

eTwinning je део Erazmus+, програма Европске Уније за образовање, обуку, младе и спорт.

Портал еТwinning је намењен особљу које ради у основним и средњим школама и предшколским установама. Нуди мрежне алате помоћу којих наставници могу пронаћи партнере за учествовање у заједничком пројекту, разменити идеје и примере добре праксе.  Наша земља је укључена у програм еТwinning од фебруара 2015. године. У овом периоду на порталу је регистровано 416 школа из Србије, 731 наставник и покренуто је 273 пројекта.

Конференцију је отворила Снежана Марковић, помоћница  министра  просвете, науке и технолошког развоја.  Oна  је говорила зашто и како се користити ИКТ у настави, а Јелена Драгаш, из еТwinning националног тима за подршку, како еТwinning може да помогне у примени ИКТ-а у настави и раду са децом.

Сава Савић, помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација, је најавио пројекат обуке у коришћењу ИКТ-а за наставнике средњих школа. По један наставник из свих средњих школа у Србији моћи ће да похађа бесплатну обуку за један од основних ECDL модула. 

У наставку су представљени пројекти из Србије који су добили националну и европску ознаку кввалитета, као и еТwinning амбасадори за Србију. Представљени су примери добре праксе примене еТwinning-а у основним и средњим школама. О пројектима на којим учествују говорили су наши еТwinning амбасадори, Наташа Мајстровић и Далибор Тодоровић.

Наши ђаци су до сада учествовали у једном еТwinning пројекту. То је био међународни пројекат “Тепих Сјерпинског”, којим се обележава 100 година од рођења пољског математичара Вацлава Сјерпинског.

Практикант на еТwinning порталау у Фондацији Темпус је наша некадашња ученица Мина Лепшановић.

Конференцији су присуствовале Весна Смуђа и Душанка Галечић, професорке рачунарства и информатике.

Фејсбук