Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Гимназијалци одгледали представу“Зато што те се плашим“

23.11. 2015. у позоришној сали у Старој Пазови одржана је представа „Зато што те се плашим“ као део програма превенције вршњачког насиља на предлог Тима за заштиту од насиља, злостављања и занемаривања чији је координатор педагог гимназије Снежана Инђић.

Преко три стотине гимназијалаца је, заједно са разредним старешинама, предметним професорима, педагогом и директором школе  одгледало представу која шаље јасну поруку младима да је најбоље решење сваког проблема здрава комуникација.

У првом делу представе су играли глумци Иван Јефтовић, Милена Николић и Дејан Јајчанин док се у другом делу представе деци обратио професор доктор Жарко Требјешанин, психолог.

Анализирајући понашање младих које укључује вршњачко насиље професор Требјешанин је довео у везу друштво у коме данашња деца живе, друштво поремећеног система вредности са проблематичним понашањем младих особа.

Наши гимназијалци су били пажљива и озбиљна публика и у трећем делу програма су на занимљив начин сугерисали глумцима како да реше одређене конфликте из представе.

Фабијан Сандра, проф.

Фејсбук