Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Часови Српског језика и књижевности посвећени ,,Фаусту“ Ј. В. Гетеа, одељење 4б

За наставника је право задовољство када су сви ученици активни учесници наставног процеса, када износе своје и уважавају туђе резултате рада. Желела сам да уводни часови обраде Гетеовог ,,Фауста“, изазовног и вишеслојног дела, буду плод истраживачког рада ученика, да сви буду у прилици да учествују у раду групе, али и да искажу у истој своје идеје и индивидуалне склоности. Будући да је за приступ обради дела на овај начин било потребно време и континуирана ангажованост ученика, матуранти су показали појачану одговорност према раду, али и задовољство након представљања радова група.

 

           Ученици су у оквиру групе истраживали, прикупљали материјал, вршили селекцију и организацију грађе, али и размишљали о ефикасном презентовању резултата остатку одељења. Такође, активно су учествовали  и у провери усвојеног знања током ова два часа, будући да су сами састављали питања која су била уврштена у ,,ланац знања“ у завршном делу часа.

            Часовима су присуствовале колегинице Снежана Инђић, Сандра Фабиан, Тамара Ковачевић, Душанка Галечић и Весна Смуђа. Посебну захвалност бих желела да упутим колегиницама на подршци, конструктивним саветима и, ако смем да додам, похвалама.

            Дакле, учили смо како да истражујемо и презентујемо резултате рада, како да радимо у тиму и за тим, како да се изборимо са свим оним што носи јавни наступ са собом, али и да не занемаримо важност провере сваког корака у раду, нпр. технику којом ћемо се служити.

          Часови су били садржајни и поучни, идеја не мањка, дакле, видимо се ускоро поново.

 Јовановић Катица

Фејсбук